Kezdetek

Cégünk több tízéves tapasztalattal rendelkezik a faipari termékek gyártásával kapcsolatban.

Vállalkozásunkat 1993-ban alapítottuk. Akkoriban a fő profil a fakitermelés, rönk kereskedelem, illetve a szélezetlen fűrészáru gyártása volt. A piaci igényeknek megfelelően a tovább dolgozás irányába indultunk el. Nyers bútorléceket, illetve svédpadló alapanyagot gyártottunk tölgyből.

Nehézségek

A 2000-es években a tölgy rönk árak drasztikus emelkedése nem követte a félkész termékek árának növekedése, így párhuzamosan a tölgy mellett elkezdtünk akácfával dolgozni. Az akác iránti folyamatos kereslet növekvése arra ösztönzött minket, hogy szépen lassan felhagyjunk a tölgytermeléssel és az akác irányába induljunk meg. Külföldi partnereinek szerettek volna a trópusi fákból előállított termékekhez hasonló méretű késztermékeket vásárolni, azonban ez az akác rönk sajátosságai miatt (dimenzió, bélkorhadás, korhadt csomók) nem volt lehetséges. Sőt az egy anyagból készült faanyagok a beépítést követően természeti jellegüknél fogva a külső környezeti hatások miatt eldeformálódnak, megrepednek.

Sikerek és megoldások

A faanyagok negatív tulajdonságagait azzal küszöböljük ki, hogy úgynevezett hossztoldott, rétegragasztott elemeket gyártunk. Az alkalmazott technológiának köszönhetően öt méteres hosszig képesek vagyunk előállítani különböző keresztmetszetű profilozott rétegragasztott akác termékeket.

ragasztottkörmart2_72dpi

Üzletpolitikánk

Ezt mondták rólunk megrendelőink