Felületkezelési tesztek

Schiffer Kft.

Schiffer Kft.

Felületkezelés- lenolaj

A természetes olaj a legjobb választás. Több féle felületkezelő anyagot tettünk próbára, figyelembe véve az elért eredményeket és ár-érték arányt a lenolaj bizonyult abszolút befutónak.

A nyers lenolaj az egyik legelterjedtebb természetes felületkezelő szer.  A legolcsóbb természetes olaj fafelületek kezeléséhez, amelyet szívesen alkalmaznak alapozóként, mivel beszívódik a fa pórusaiba és telíti a felső rostokat. Tehát beeresztő és pórustömítő funkciót lát el.

Használata után a fa felületének szívóképessége nagy mértékben csökken vagy teljes telítődés esetén megszűnik.

A lenolajat a len magjából nyerik ki. A természetes olajok körében a száradó olajok közé sorolható, ami a levegőn magától megszárad az oxigén felvételével. A lenolaj a természetes anyagokból készült felületkezelő olajok elengedhetetlen összetevője is.

Önmagában azonban a lenolaj száradási ideje elég hosszú. Így a fa felületének kezeléséhez általában nem nyers lenolajat, hanem lenolajkencét alkalmaznak.

A lenolajat úgynevezett szikkatívokkal (azaz szárítószerekkel) összefőzik, a szárítószerek meggyorsítják az oxigénfelvételt, így már egy gyorsabban száradó elegy lesz belőle.

Ezt az elegyet hívjuk lenolajkencének vagy más néven lenolaj firnisznek.

Schiffer Kft.

Schiffer Kft.

Hasonló cikkek

HoolzHandwerk2

Holz Handwerk kiállításon jártunk

A HOLZ-HANDWERK, a Faipari Géptechnológia, Berendezések és Kellékanyagok Európai Szakkiállítása 20. alkalommal kerül megrendezésre Nürnbergben, és az egyik legfontosabb esemény a faipar és és asztalosok számára az európai régióban. A széles termékpaletta minden kívánságot kielégít. A kiállítás koncepcióját csúcsminőségű támogató

Tovább olvasom »
SPOGA KÖLN

SPOGA+GAFA 2022

A SPOGA+GAFA évről évre lenyűgözően bizonyítja, hogy a világ legnagyobb kerti szakkiállítása. Köln az a hely, ahol a kerttel kapcsolatos termékek és szolgálgatások és forgalmazóik találkoznak.A kert szerelmesei és a globális zöldipar vezető szereplői találkoznak a SPOGA+GAFA rendezvényen. A kert

Tovább olvasom »
Felületkezelés- lenolaj

Felületkezelési tesztek

A természetes olaj a legjobb választás. Több féle felületkezelő anyagot tettünk próbára, figyelembe véve az elért eredményeket és ár-érték arányt a lenolaj bizonyult abszolút befutónak. A nyers lenolaj az egyik legelterjedtebb természetes felületkezelő szer.  A legolcsóbb természetes olaj fafelületek kezeléséhez,

Tovább olvasom »